Kennisblog
Kan AI de implementatie wet- en regelgeving versnellen (en verbeteren)?
Onze hebben in toenemende mate te maken met wet- en regelgeving met als risico dat de administratieve belasting toeneemt.
Wij zijn continue op zoek naar manieren om bestaande werkwijzen voor onze klanten te verbeteren en efficiënter te maken. Nieuwe technologieën bieden daarbij interessante kansen. Vaak zien we dat wijzigingen in wet- en regelgeving leidt tot arbeidsintensieve projecten, met een lange doorlooptijd waarbij specifieke (externe) kennis is benodigd en het resultaat vaak leidt tot een verzwaring van administratieve lasten.
Samen met Ensur en Boundaryless hebben we onderzocht of dat de inzet van Generative AI een versnelling en verbetering kan realiseren bij het analyseren en doorvoeren van wijzigingen op het vlak van wet- en regelgeving.
Datagedreven architectuur in plaats van het tekenen van architectuur
Binnen organisaties wordt architectuur traditioneel vormgegeven door het tekenen van objecten en het vervolgens verbinden van deze objecten via modellen. Dit leidt tot een verscheidenheid aan modellen die vaak niet consistent en congruent zijn en waarbij samenhang ontbreekt.
In 3 maanden tijd voldoen aan externe vereisten; lukt dat?
Organisaties worden steeds vaker geconfronteerd met toenemende eisen van wetgeving en toezichthouders. Deze groeiende regeldruk is begrijpelijk gezien de toenemende bedreigingen op diverse fronten. Wat de situatie echter bemoeilijkt, is dat deze eisen vaak overlappen, wat de complexiteit vergroot en helderheid bemoeilijkt. Dit plaatst organisaties voor de uitdaging om op een effectieve en efficiente wijze invulling te geven aan deze verplichtingen en daar passende oplossingen bij te zoeken.
Waarom zou je voor een platform kiezen in plaats van een point solution?
Naar aanleiding van de eerste aflevering van Studio GRC ben ik op dieper ingegaan op de vraag waarom – en misschien nog wel belangrijker: wanneer – je als organisatie een platform zou moeten verkiezen boven een point solution.